Pravila o zasebnosti

PRAVILA ZASEBNOSTI

Libres d.o.o. posveča veliko pozornosti zaščiti vaših osebnih podatkov. Pravila o zasebnosti urejajo način ravnanja z infomacijami, ki jih Libres d.o.o. obdeluje ali zbira med obiskom spletnih strani. Obdelava podatkov poteka v skladu z zakonom.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebni podatki so vsi podatki, ki vas identificirajo (denimo ime, naslov, elektronski naslov itn). Libres d.o.o. ne zbira vaših osebnih podatkov, če vi tega ne dovolite. Razen torej v primerih, ko nam podatke posredujete (v primeru izpolnitve povpraševanja) in torej soglašate z njihovo uporabo v spodaj naveden namen.

Uporaba in prenos osebnih podatkov

Podjetje Libres d.o.o. bo vaše podatke uporabljalo za tehnične potrebe upravljanja s spletnimi stranmi, pošiljanje novic in za pošiljanje splošnih ali prilagojenih ponudb.

Pravila za uporabo in shranjevanje piškotkov (HTTP cookies)

Naše spletne strani uporabljajo piškotke. To so podatki majhnih velikosti, ki se občasno shranjujejo na vašem trdem disku in našim spletnim stranem omogočajo prepoznavo vašega računalnika, ko ponovno pridete na našo spletno stran. Naše spletne strani lahko zbirajo in hranijo tehnične podatke kot so piškotki, IP naslov uporabnika ali obiskovalca, vrsto naprave, brskalnika in podobno, a pri tem ne identificirajo osebe. Piškotki, ki se hranijo, služijo analitičnim in statističnim namenom in za delovanje internetne strani ter izboljšanje uporabniške izkušnje. Piškotki so lahko stalni in ostanejo na napravi uporabnika tudi ko zapusti spletno stran, ali začasni, ki se hranijo na napravi samo med obiskom spletne strani. Piškotki tretjih oseb se uporabljajo za pridobivanje statističnih podatkov o obiskanosti naše spletne strani. Odvisno od nastavitev vašega brskalnika, se lahko piškotni avtomatično sprejemajo. Če se z njihovo uporabo ne strinjate, jih lahko kadarkoli izbrišete ali trajno izklopite na vaši napravi. Več informacij o upravljanju s piškotki poiščite na straneh brskalnika, ki ga uporabljate. Poudarjamo pa, da je namen piškotkov izboljšanje uporabniške izkušnje in uporabe naše spletne strani nasploh, zato lahko onemogočenje piškotkov ali njihovo brisanje onemogoči delovanje določenih funkcionalnosti spletne strani in povzroči, da bo ta tudi na izgled drugačna.

Newsletter

Če ste izrecno privolili, vam pošiljamo naše novice v obliki newsletterja, kar hkrati pomeni, da vam lahko pošljemo tudi elektronsko vsebino komercialne narave. Podatke, ki ste nam jih pri tem posredovali, se bodo uporabljali samo za te namene. Če newsletterja ne želite več prejemati, se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v newsletterju. V tem primeru bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati. Obdelava podatkov za pošiljanje novic je nujna zaradi naših legitimnih interesov, zato teh podatkov niste dolžni dostaviti in/ali privoliti, da jih prejemate. Pravna osnova je vaše privoljenje (6. točka Uredbe o zaščiti osebnih podatkov). Brez vaše privolitve vam novic ne bomo pošiljali. Varnost

Libres d.o.o. vlaga velike napore v to, da bi bili vaši podatki varni in njihova obdelava usklajena z veljavnimi predpisi kot je denimo Splošna uredba o varovanju osebnih podatkov – GDPR. Vaši podatki so zaščiteni pred izgubo, uničenjem, manipulacijo, nepooblaščeno uporabo in nedovoljenim prenosom. Naši zaposleni in sodelavci so dolžni spoštovati zaupnost vaših podatkov in se držati splošnih aktov podjetja Libres d.o.o.. Libres d.o.o. uporablja najsodobnejše tehnične in organizacijske mere zaščite, da bi poskrbelo za varnost vaših osebnih podatkov.

Rok hrambe

Vaše podatke bomo hranili 1 leto.

Pravice uporabnikov

Uporabnik odloča katere podatke bo nudil podjetju Libres d.o.o.. V primeru spremembe kateregakoli podatka, vas naprošamo da spremembo sporočite na libres@libres.si, da bi podatke popravili in ažurirali. Ob tem vas obveščamo, da imate možnost kadarkoli v celoti ali deloma umakniti svoje privoljenje. O tem nas obvestite na libres@libres.si Z dnem prejetja vaše izjave, s katero umikate privolitev za uporabo osebnih podatkov, vaših podatkov ne bomo več obdelovali. Vsi predhodni postopki obdelave pa ob tem ohranjajo pravno veljavo, ne glede na izjavo. Poleg pravice, da umaknete privolitev, imate uporabniki v skladu z veljavnimi predpisi o zaščiti osebnih podatkov, pravico v vpogled podatkov, ki jih hrani Libres d.o.o., pravico do popravka podatkov, izbrisa – pravico do pozabe, pravico do omejitve obdelave, pravico do prenosa podatkov in pravico do ugovora. V primeru, da se odločite, da ne želite deliti osebnih podatkov, morda ne boste mogli dostopati do nekaterih delov naših spletnih strani.

Avtomatična obdelava

Opozarjamo, da se nekateri podatki (kot denimo vrsta iskalnika, število obiskov, čas na strani in podobno) obdelujejo avtomatično ob obisku spletne strani podjetja Libres d.o.o.. Omenjeni podatki se obdelujejo za oceno obiskanosti naših spletnih strani. Uporabnik ima pravico, da zavrne tovrstno obdelavo, razen v primeru, ko je ta nujna pri sklepanju pogodbenih razmerij med uporabnikom in podjetjem Libres d.o.o., v skladu s pravom Republike Slovenije in Evropske unije oziroma temelji na izrecni privolitvi uporabnika.

Povezave z drugimi spletnimi stranmi

Ta izjava o zasebnosti se nanaša na spletne strani, ki jih izdaja podjetje Libres d.o.o.. Te spletne strani so lahko povezane s spletnimi stranmi drugih izdajateljev in nanje se izjava ne nanaša. Ko zapustite naše spletne strani, preglejte izjave o zasebnosti na vsaki spletni strani, ki zbira osebne podatke.

Dodaj odgovor